Jersey nyheder – Maj 2023

02-05-2023 – ABS har et stort globalt avlsprogram for Jersey med hovedvægt på USA og fokus på ydelse, malkeorganer og sundhed.

I Dansk ABS er vi glade for at tilbyde danske Jersey-brugere tyre med anderledes afstamninger og stor fremgang for især ydelse og malkeorganer. Læs om erfaringerne med ABS Jersey i praksis her.

Dansk ABS laver også GMS avlsplaner i Jersey besætninger. En avlsplan i det unikke GMS-program tager hensyn til afstamning, laktationsindeks mv. og kan suppleres med lineær kåring hver 5-6 uge. Efterfølgende overfører vi avlsplanen til DMS, så det er let for dig og din inseminør at se tyreforslag i det daglige.

Sammen med dig fastlægger vi en overordnet strategi for brug af Sexcel-sæd, så du får det ønskede antal kvier og anvender kødkvæg på de dårligste dyr. På den måde kan vi yderligere optimere avlsfremgangen i din Jersey-besætning.

Udvalgte Jersey-tyre

For øjeblikket har vi sæd til rådighed af otte Jersey-tyre, og vi får løbende nye hjem. Følg med på vores hjemmeside.

COLONEL ( JX Chief x Bancroft x Promise) har en kæmpe fremgang for mælk (+1.453) med en lille minus i procenter. COLONEL avler super levetid på +6.4 og døtrene er gennemsnit størrelse med en meget åben rib. Imponerende malkeorganer (+16.00) med kæmpe fremgang for både for- og bagyver. Gennemsnit længde patter med en ideel patteplacering – perfekt til robotbesætninger. +16 for malkeorganer, gode sundhedsegenskaber og A2/A2 gør COLONEL til et sikkert valg.

DANBURY {5} (Viceroy x Enzo {3} x World Cup {4}) avler stor fremgang for mælk (+855 pund) med +75 pund fedt + protein, lidt større køer, super malkeorganer (+13.80) og høj levetid (+3.9). Yverne er virkelig godt tilhæftet i både for- (+3.60) og bagyver. DANBURY har JPI +102 JPI.

DENSITY (Steve x Viceroy x Soprano{4}) har lille plus for mælk med meget høje procenter samt imponerende levetid (+3.6). DENSITY avler åbne og malkeprægede køer med parallelt stillede lemmer og veltilhæftede malkeorganer. Lidt længere patter gør ham velegnet i robotbesætninger. DENSITY har JPI +112 JPI.

JOINER (AltaMontra{6} x VJ Hjort x Pilgrim) avler høj mælkemængde (+845 pund) og +119 pund fedt & protein samt høj levetid (+2.7), døtrefrugtbarhed (+1.6), gJPI +143 og er tyrefar. Forvent større køer og super lemmer som er parallelle bagfra. Udmærkede malkeorganer med fremgang for både for- (+1.20) og bagyver. Lidt lange patter med en central patteplacering.

JORDAN (Dashiell {6} x Got Maid x Dimension) avler masser af mælk med +528 pund og +115 pund fedt + protein samt høj levetid. JORDAN avler større, stærk køer og super lemmer som er parallelle bagfra. Udmærkede malkeorganer med fremgang for både for- og bagyver. Lidt lange patter med central patteplacering. Glimrende robottyr.

VACUUM-PP (Dalton-P x Viabull-P x Speed) avler gennemsnitlig mælkeydelse med gode procenter. Særdeles positiv for management-egenskaber med lavt celletal og høj levetid. VACUUM-PP er et fremragende valg til forbedring sundhed, malkeorganer (+8.80), lemmer & klove og holdbarhed.

WHATSUP (Mighty x Fastrack x Volcano) avler masser af mælk med +462 pund og +123 pund fedt + protein samt høj levetid. WHATSUP avler større, åbne køer og super lemmer som er parallelle bagfra. Udmærkede malkeorganer med fremgang for både for- og bagyver. Lidt lange patter med central patteplacering. Glimrende robottyr.

WILCO (Chrome x Fastrack x Volcano) avler masser af mælk med +807 pund og +100 pund fedt + protein samt høj levetid. WILCO avler større, åbne køer og super lemmer som er parallelle bagfra. Imponerende malkeorganer (+14.60) med kæmpe fremgang for både for- og bagyver. Lidt lange patter med en ideel patteplacering – perfekt til robotbesætninger. +14.60 for malkeorganer, gode sundhedsegenskaber og A2/A2 gør WILCO til et sikkert valg.

WYNDMERE-PP (Obsidan-P x Iroquois-P x Charmer) avler en god plus for mælkeydelse med gode procenter. Særdeles positiv for management-egenskaber med lavt celletal og høj levetid (+4.1). WYNDMERE-PP er et fremragende valg til forbedring sundhed, malkeorganer (+5.40), lemmer & klove og holdbarhed.