Jersey nyheder fra ABS – august 2022

21-08-2022 – ABS har et stort globalt avlsprogram for Jersey med hovedvægt på USA og fokus på ydelse, malkeorganer og sundhed.

I Dansk ABS er vi glade for at tilbyde danske Jersey-brugere tyre med anderledes afstamninger og stor fremgang for især ydelse og malkeorganer. Læs om erfaringerne med ABS Jersey i praksis her; https://www.danskabs.dk/super-resultater-med-abs-jersey/

Dansk ABS laver også GMS avlsplaner i Jersey besætninger. En avlsplan i det unikke GMS-program tager hensyn til afstamning, laktationsindeks mv. og kan suppleres med lineær kåring hver 5-6 uge. Efterfølgende overfører vi avlsplanen til DMS, så det er let for dig og din inseminør at se tyreforslag i det daglige.

Sammen med dig fastlægger vi en overordnet strategi for brug af Sexcel-sæd, så du får det ønskede antal kvier og anvender kødkvæg på de dårligste dyr. På den måde kan vi yderligere optimere avlsfremgangen i din Jersey-besætning.

Udvalgte Jersey-tyre

For øjeblikket har vi sæd til rådighed af otte Jersey-tyre, og vi får løbende nye hjem. Følg med på vores hjemmeside: https://www.danskabs.dk/product-category/jersey/

BOOTS (5) (AltaMontra x Stoney (3) x Mark) – stor fremgang for mælk (+952) med positive procenter = imponerende +112 pund protein & fedt. Forvent store, åbne og dybe køer, med fantastiske malkeorganer (+12.90). Meget stærk foryvertilhæftning (+2.80) og lille yverdybde (+2.40). Høj levetid og god yversundhed. BOOTS er A2/A2 og har gJPI +137 og gCM +562.

COTTAGE (5) (Calvin x Prop Joe(3) x Dimension) avler gennemsnitlig mælkemængde med meget høje fedt & protein procenter. Døtrene er store, dybe og åbne med super malkeorganer (+14.00) der er stærkt vedhæftet i både for- og bagyver. aAa 462 er unik.

DENSITY (Steve x Viceroy x Soprano(4)) har lille plus for mælk med meget høje procenter og hele 95 pund fedt & protein samt imponerende levetid (+3.6). DENSITY avler åbne og malkeprægede køer med parallelt stillede lemmer og veltilhæftede malkeorganer. Lidt længere patter gør ham velegnet i robotbesætninger. DENSITY har JPI +114 JPI.

JOINER (AltaMontra(6) x VJ Hjort x Pilgrim) avler høj mælkemængde (+837 pund) og +115 pund fedt & protein samt høj levetid (+3.0), gJPI +143 og er tyrefar. Forvent større køer og super lemmer som er parallelle bagfra. Udmærkede malkeorganer med fremgang for både for- (+1.30) og bagyver. Lidt lange patter med en central patteplacering.

KALAHARI (Regency x Dominos x Addison) har nu 515 malkende døtre i 125 besætninger. KALAHARI avler høj ydelse med meget gode procenter. Døtrene er store, stærke og dybe af krop med super malkeorganer. Især foryvertilhæftning (+1.80) og yverdybde er helt i top (+1.30). Positiv døtrefrugtbarhed (+1.2) og høj levetid (+2.3). KALAHARI har JPI +102.

NORM HENRY (4) (Danny(3) x Fasttrack x Volcano) avler stor fremgang for mælk (+836 pund) med +97 pund fedt + protein, lidt større køer, super malkeorganer (+5.60) og høj levetid (+1.6). Yverne er virkelig godt tilhæftet i både for- (+1.40) og bagyver. Lidt lange patter med tæt patteplacering. NORM HENRY har JPI +107 JPI.

WILCO (Chrome x Fastrack x Volcano) avler masser af mælk med +764 pund og +93 pund fedt + protein samt høj levetid. WILCO avler større, åbne køer og super lemmer som er parallelle bagfra. Imponerende malkeorganer (+15.00) med kæmpe fremgang for både for- og bagyver. Lidt lange patter med en ideel patteplacering – perfekt til robotbesætninger. +15 for malkeorganer, gode sundhedsegenskaber og A2/A2 gør WILCO til et sikkert valg.

WHATSUP (Mighty x Fastrack x Volcano) avler masser af mælk med +521 pund og +124 pund fedt + protein samt høj levetid. WHATSUP avler større, åbne køer og super lemmer som er parallelle bagfra. Udmærkede malkeorganer med fremgang for både for- og bagyver. Lidt lange patter med central patteplacering. Glimrende robottyr.

WISEMAN (Steve x Fastrack x Volcano) – meget høj ydelse med +904 pund mælk og +147 pund fedt + protein samt høj levetid. WISEMAN avler lidt større og åbne køer med super lemmer som er parallelle bagfra. Udmærkede malkeorganer med fremgang for både for- og bagyver. Lidt længere patter med central patteplacering gør ham til sikkert valg i robotbesætninger. WISEMAN har gJPI +126, gCM +616 og er aktuel tyrefar.