Jersey nyheder fra ABS august 2021

15-08-2021 – ABS har et stort globalt avlsprogram for Jersey med hovedvægt på USA og fokus på ydelse, malkeorganer, frugtbarhed og sundhed. Heldigvis er flere og flere ABS Jersey-tyre nu til rådighed for sædeksport til EU.

I Dansk ABS er vi derfor glade for at kunne tilbyde danske Jersey-brugere tyre med anderledes afstamninger og stor fremgang for især ydelse og malkeorganer. Læs om erfaringerne med ABS Jersey i praksis her; https://www.danskabs.dk/super-resultater-med-abs-jersey/

Dansk ABS laver også GMS avlsplaner i Jersey besætninger. En avlsplan i det unikke GMS-program tager hensyn til afstamning, laktationsindeks, indavl mv. og kan suppleres med lineær kåring ved fast månedligt besøg. Efterfølgende overfører vi avlsplanen til DMS, så det er let for dig og din inseminør at se tyreforslag i det daglige.

Sammen med dig fastlægger vi også en overordnet strategi for brug af Sexcel hunsæd, så du får det ønskede antal kvier og anvender kødkvæg på de dårligste dyr. På den måde kan vi yderligere optimere avlsfremgangen i din Jersey-besætning.

Udvalgte Jersey-tyre

For øjeblikket har vi sæd til rådighed af otte Jersey-tyre, og vi får løbende nye hjem. Følg med på vores hjemmeside: https://www.danskabs.dk/product-category/jersey/

COTTAGE(5) (Calvin x Prop Joe(3) x Dimension) avler gennemsnitlig mælkemængde med meget høj fedt og protein procent. Døtrene er store, dybe og åbne med super malkeorganer (+15.80) der er stærkt vedhæftet i både for- og bagyver. aAa 462 er unik.

DENSITY (Steve x Viceroy x Soprano(4) har et lille plus for mælk med meget høje procenter, som sammenlagt giver 97 pund fedt og protein samt imponerende høj levetid (+4.4). DENSITY døtre er åbne og malkeprægede i deres krop, parallelt stillede lemmer og veltilhæftede malkeorganer. Lidt længere og en anelse længere patter gør ham velegnet i robotbesætninger.

JOINER (AltaMontra(6) x VJ Hjort x Pilgrim) avler høj mælkemængde med +478 lbs. og 102 pund fedt + protein samt høj levetid (+3.6). JOINER avler størrelse og super lemmer som er parallelle bagfra. Udmærkede malkeorganer med fremgang for både for- (+1.40) og bagyver. Lidt lange patter med en central patteplacering.

KALAHARI (Regency x Dominos x Addison) har nu 257 malkende døtre i 52 besætninger. KALAHARI avler høj ydelse med meget høje procenter. Døtrene er store, stærke og dybe af krop med super malkeorganer. Især foryvertilhæftning (+2.10) og yverdybde er helt i top (+1.10). Positiv døtrefrugtbarhed og høj levetid (+2.8). KALAHARI har JPI +112.

NORM HENRY (4) (Danny(3) x Fasttrack x Volcano) avler stor fremgang for ydelse med +101 pund fedt + protein, lidt større køer, super malkeorganer (+7.70) og høj levetid (+2.4). Yverne er virkelig stærkt tilhæftet i både for- (+1.60) og bagyver. Lidt lange patter med tæt patteplacering. NORM HENRY har JPI +122 JPI.

ROCKWELL (Chrome x Legal x Action) avler gennemsnitlig mælkemængde med meget høj fedt og protein procent og store, dybe og åbne køer med super malkeorganer (+14.10) der er veltilhæftede i for- og bagyver. aAa 426 er unik.

VACUUM-PP (Dalton-P x Viabull-P x Speed) er nr. 5 PP jersey tyr i verden baseret på gJPI. VACUUM-PP avler en god mælkemængde med god procenter. Super sundhedsegenskaber samt super eksteriør.

WHATSUP (Mighty x Fastrack x Volcano) avler høj mælkemængde med +308 pund og 110 pund fedt + protein samt høj levetid (+2.3). WHATSUP avler større, åbne køer og super lemmer som er parallelle bagfra. Udmærkede malkeorganer med fremgang for både for- (+1.40) og bagyver. Lidt lange patter med central patteplacering. Perfekt til robotbesætninger.