Jersey indeks nyheder August 2017

21-08-2017 – August 2017 indeks kørsel for Jersey tyre fra ABS er så godt som det kan være. Nr 2, 4 og 8 i top 10 på den officielle Top JPI list i USA er ABS tyre. Bemærk at der har været en opdatering mht JPI indekset.

På den genomisk testede liste har ABS 18 tyre i Top 100 gJPI.

HARRIS er # 1 i USA på CM$, lbs. Mælk og kombineret F+P. HARRIS er en VOLCANO søn x Garden x Rocket med 2113 malkende døtre. En meget spændende afstamning. HARRIS avler meget høj mælk (+2.291 lbs.) med meget høj protein (+83 lbs.). HARRIS døtre er moderate stor køer med super malkeorganer og høj levetid. HARRIS har en gJPI på +195 gJPI. I den Danske system har HARRIS en Y-indeks af 139 med en P-indeks af 146, og en gNTM på +25.

CHILI er en VISIONARY x Maximum søn med meget mælk og god procenter. Meget god type og styrke, super malkeorganer resulterer det i en høj levetid. aAa er 513. CHILI er # 8 på den Amerikanske gJPI list med en gJPI af +163, og der er nu 984 malkende døtre. CHILI kan kun fåes kønssorteret.

WALTER er en ny brugstyre, og kommer igennem som nr 12 med +159 JPI. Der er nu 289 malkende døtre af WALTER. Han avler gennemsnitlige mælk med meget høj procenter. WALTER døtre er stor, stærk og dyb køer med super malkeorganer. Især sin foryvertilhæftning (+2.4) samt højt vedhæftet yver (+1.2).  Lav celletal og høj levetid (+5.8).

DAZZLER har nu 685 malkende døtre. Med PREMIER x RESTORE er det en outcross afstamning. DAZZLER avler gennensnitlige mælke mængde med meget høj procenter. Det er kåret 355 døtre, og disse døtre er bevis på super malkeorganer. Meget stærk foryvertilhæftning med højt bagyvertilhæftning og bred bagyver. DAZZLER er en af det bedste tyre for døtrefrugtbarhed (+2.3) og stiger til en levetid på +8.4. På billede er det en DAZZLER datter.

DRAPER er også en nyere brugstyre med 385 malkende døtre, og er en Marvel x Renegade x Maximum. DRAPER avler godt med mælk og god procenter. Meget høj levetid (+5.0) og god yversundhed. Forvent store døtre med meget styrke i kroppen. Højt og bred bagyver, samt er det højt vedhæftet, med en super foryvertilhæftning.

MADRID er en ny brugstyre med 122 malkende døtre i 41 besætninger. God mælke mængde med super procenter. MADRID døtre har en god levetid. Forvent type stærk køer som er åben i ribben. MADRID, Marvel x T-Bone x Jas Artist, døtre har stærk foryvertilhæftning med meget god yverdybde. MADRID er solgt som gen-tyr i Danmark.

VIABULL-P har nu 152 malkende døtre og har nu en gJPI på +141. VIABULL-P er en Critic-P søn, med Headline mor. Headline er en ABS tyr, som aldrig kunne komme til EU. Nu har du change for at bruge Headline blod gennem denne super Polled tyr, VIABULL-P. VIABULL-P avler moderate størrelse køer med meget god malkeorganer og en super levetid på +8.0.

VOLCANO er en Legal søn på Violet ko-familien. VOLCANO er # 56 på Top 100 JPI listen med +134 gJPI og en Net Merit på +433. Nu med 4167 malkende døtre i 166 besætninger giver ham en meget høj ydelse (+1.465 lbs. M) med mange pund protein og fedt. VOLCANO døtre er moderate størrelse med super ben og malkeorganer. God brugsegenskaber og en meget høj levetid af +3.7 gøre ham meget interessant til brug i Danmark.

Genomiske tyre er BARRICADE, CASCADE, CHARMER, GANYA og MASTER.

– BARRICADE er en outcross tyr med en afstamning Hector x Sparky. God ydelse, især procenter med høj levetid. Forvent stor, stærk og dyb køer med super malkeorganer. BARRICADE kan også fåes kønssorteret.
– CASCADE er en HARRIS (Far: VOLCANO) søn x LEGAL. Forvent meget mælk med gennensnitlige procenter. CASCADE avler moderate størrelse med meget styrke. Super lemmer og malkeorganer. Sin aAa 546 er unik.
– CHARMER er en CHILI søn x Dividend. Forvent meget mælk med gode procenter. Moderate størrelse med meget styrke. God ben og super malkeorganer. CHARMER er nr 15 på den genomic gJPI listen.                                                                                                 – GANYA er en Harris x Hilario x Iatola. Afstamning siger allerede at der en meget godt eksteriør. Stor, stærk og dyb køer med super lemmer og malkeorganer. God foryvertilhæftning med høj- og bred bagyvertilhæftning. Høj ydelse med høj levetid (+5.6).
– MASTER er en Marvel x Riley. God ydelse med høj levetid. Forvent godt eksteriør med super malkeorganer.

Du kan finde alle disse tyre på www.danskabs.dk, under jersey menuen.