Jersey indeks nyheder April 2018

09-04-2018 – HARRIS er # 3 på JPI indekset, og stadig den højest tyre for mælk (+2.127 lbs.) og kombineret F+P. HARRIS er en VOLCANO søn x Garden x Rocket med 4106 malkende døtre. HARRIS døtre er moderate stor køer med super malkeorganer og høj levetid. HARRIS har en JPI på +181 JPI. I den Danske system har HARRIS en Y-indeks af 135 med en P-indeks af 141, og en gNTM på +21.

VIPER er den ny nr 10 med +165 JPI 189 malkende døtre. VIPER avler meget mælk med god protein procent, og avler stor, dyb, åben køer med super malkeorganer. Malkeorganer er meget godt vedhæftet i både for- og bagover. VIPER er en VOLCANO  søn x Louie x Q Impuls med en høj levetidsindeks. På billede er det en VIPER datter.

CHILI er en VISIONARY x Maximum søn med meget mælk og god procenter. Meget god type og styrke, super malkeorganer resulterer det i en høj levetid. aAa er 513. CHILI er # 23 på den Amerikanske JPI list med en JPI af +154, og der er nu 1781 malkende døtre.

Der er nu 843 malkende døtre af WALTER. Han avler gennemsnitlige mælk med meget høj procenter. WALTER døtre er stor, stærk og dyb køer med super malkeorganer. Især sin foryvertilhæftning (+2.1) samt højt vedhæftet yver (+1.1).  Lav celletal og høj levetid (+2.9).

DAZZLER har nu 720 malkende døtre. Med PREMIER x RESTORE er det en outcross afstamning. DAZZLER avler gennensnitlige mælke mængde med meget høj procenter. Det er kåret 399 døtre, og disse døtre er bevis på super malkeorganer. Meget stærk foryvertilhæftning med højt bagyvertilhæftning og bred bagyver. DAZZLER er en af det bedste tyre for døtrefrugtbarhed (+2.2) og er den højest tyre for levetid på +7.0.

DRAPER er også en nyere brugstyre med 913 malkende døtre, og er en Marvel x Renegade x Maximum. DRAPER avler godt med mælk og god procenter. Meget høj levetid (+3.8) og god yversundhed. Forvent store døtre med meget styrke i kroppen. Højt og bred bagyver, samt er det højt vedhæftet, med en super foryvertilhæftning.

VOLCANO er en Legal søn på Violet ko-familien. VOLCANO er # 45 på Top 100 JPI listen med +143 JPI og en Net Merit på +450. Nu med 4608 malkende døtre i 237 besætninger giver ham en meget høj ydelse (+1.620 lbs. M) med mange pund protein og fedt. VOLCANO døtre er moderate størrelse med super ben og malkeorganer.

Genomiske tyre er BARRICADE, CASCADE, CHARMER og RODEO.

– BARRICADE er en outcross tyr med en afstamning Hector x Sparky. God ydelse, især procenter med høj levetid. Forvent stor, stærk og dyb køer med super malkeorganer. BARRICADE kan også fåes kønssorteret.
– CASCADE er en HARRIS (Far: VOLCANO) søn x LEGAL. Forvent meget mælk med gennensnitlige procenter. CASCADE avler moderate størrelse med meget styrke. Super lemmer og malkeorganer. Sin aAa 546 er unik.
– CHARMER er en CHILI søn x Dividend. Forvent meget mælk med gode procenter. Moderate størrelse med meget styrke. God ben og super malkeorganer.
– RODEO er en Marlo x Valentino x Jace. Forvent en god ydelse med god procenter. Super brugsegenskaber samt et meget godt eksteriør.

Du kan finde alle disse tyre på www.danskabs.dk, under jersey menuen.