Hvorfor vælger ABS?

Henning Bjerregaard

  • 405 Holstein køer + 355 stykker opdræt
  • Ydelse:11.839 kg. EKM
  • Malkerobotter
  • Foderplan:Majs- og græsensilage.
  • Vi har pt. kvier efter: Allstar, Bolivia, Brantley, Creamer, Dreambig, Halsey, Harvest, Home, Honor, Horton, Kashi, Mentor, Oracle, Shimmer*RC og Yearwood.
  • Aktuelle tyre: August, Coronet, Butch, Creamer, Hightower, Hilltop, Mecca-P, Movie og Tyce.

I sin tid købte vi noget rigtig godt ABS-afkom i Nordjylland. Derfor ville vi også gerne bruge ABS-genetik på vores egen gård og min tidligere fodermester Peter L Hansen tog kontakt til Dansk ABS. Vi synes, at besætningen kunne være mere ensartet, og sammen med ABS har vi lavet et avlsmål med fokus på produktion, malkeorganer, levetid og eksteriør. Og derefter begyndt vi med GMS avlsplan.

Hver 6. uge kommer rådgiveren og kårer de åbne køer for 17 lineære egenskaber som i kombination med afstamning og laktationsindeks giver to tyreforslag til hvert enkelt hundyr. Alle kvier bliver insemineret med Sexcel og vi har en drægtighedsprocent på over 60%. Kvierne efter ABS-tyre er nu tæt på insemineringsalderen. Jeg synes, de er mere ensartede med mere styrke i kroppen, og jeg er meget spændt på, hvordan de udvikler sig i fremtiden. Jeg er meget glad for samarbejdet med vores rådgiver fra ABS, der yder god service og meget høj kvalitet af genetik. Vi er især glade for, at rådgiveren regelmæssigt kårer køerne og følger op med opdateret insemineringsplan i GMS 2.0 der overføres til DMS.