Britisk Friesian – mere populær end nogensinde!

12-04-2020 – Britisk Friesian racen er mere populær end nogensinde blandt kvægbrugere i UK, hvor toptyren LAKEMEAD JINGLE i marts var mest solgte Genus ABS-tyr overhovedet for Sexcel kønssorteret sæd!

Genus ABS har haft en fremragende indekskørsel i april og har nu 7 af top 10 afprøvede Britisk Friesian tyre til rådighed og 16 af de 20 bedste genomiske tyre på PLI -toplisten.

Baseændring

April indekskørselen inkluderer den fem årige opdatering af den genetiske base for Britisk Friesian, som nu er det gennemsnitlige genetiske niveau for dyr født i 2015 mod tidligere dyr født 2010.

Tyrenes avlsværdital er ændret betydeligt, hvilket er en god ting, da det viser, at Britisk Friesian racen har haft stor avlsmæssig fremgang for både ydelse, levetid, frugtbarhed og eksteriør. Det betyder dog, at avlsværditallene ser lavere ud end før. Men husk at genetikken er helt den samme som før baseændringen.

Baseændring Britisk Friesian april 2020:

-102 kg mælk, -6,2 kg fedt (-0,02%), -3,8 kg protein (0,00%), £ -115 PLI, 0 celletal, -20 levetid, -1,5 frugtbarhedsindeks, +4 vedligeholdelse, -0,4 lemmer & klove, -0.6 malkeorganer, -0.6 kropsstyrke.

Toptyrene

Lakemead JINGLE nu 92 malkende døtre i 27 besætninger, og han er den bedste tilgængelige tyr til forbedring af alle egenskaber med høj ydelse og fremragende eksteriør. JINGLE har også imponerende indeks for sundhedsegenskaber inklusive +54 dages levetid og +1.6 kælvningsindeks.

Kirkby MALVERN har et lovende første indeks baseret på 31 døtre i 15 besætninger. Høj mælkeydelse og lavt celletal. MALVERN er søn af Blackisle Benloyal ud af en 14.000 kg Frontier-datter.

Aintree PERCY har nu malkende døtre med høj mælkeydelse med høj mælkekvalitet.

Peartree BRYSTER er top genomisk tyr målt på PLI (Productive Life Indeks) med høj proteinydelse og lette kælvninger.

Goonhilly ELIJAH er den bedste genomiske tyr i UK for både frugtbarhedsindeks og celletal.

Deangate CASPER er en fantastisk ny tyr efter Aintree Percy fra den fremragende Cindy-familie.

Beaufort MILKMAN fastholder sine høje indeks for ydelse, frugtbarhed og fantastisk eksteriør, nu med 69 malkende døtre.