ABS introducerer Sexcel™

SEXCEL™ er den nye teknologi til at lave kønssorteret sæd. Denne revolutionerende teknologi blev udviklet af Genus ABS. Den 1. september 2017, er SEXCEL-teknologien lanceret over hele verden. SEXCEL markedsføres af Dansk ABS i Danmark fra d. 1 December.

Teknologi fra det 21. århundrede

SEXCEL bruger en ny sædvenlig teknik. Mandlige celler identificeres og inaktiveres ved hjælp af en laserteknik. De kvindelige celler forbliver uberørt. Forskel med nuværende teknologi Sammenlignet med den sædvanlige teknik for kønssorteret sæd, er der to vigtige forskelle, der gavner sædkvalitet. I den nuværende sædssorteringsmetode udsættes sæden for elektromagnetiske felter. Desuden adskilles han- og huncellerne fra hinanden ved højt tryk, hvilket øger risikoen for skade.

Forbedring af befrugtningsresultater

SEXCEL teknologien bruger ikke elektromagnetiske felter. De manuelle inaktiverede celler er til stede i stråen, hvilket reducerer risikoen for tab af sædkvalitet. Genus ABS har testet SEXCEL i vid udstrækning verden over. Fra en database på 37 millioner dyr (ABS Real World Data) viser det, at denne nye teknologi forbedrer Conception Rate op til 10% i gennemsnit over det nuværende kønssorteret produkt.

Mere valg, hurtigere fremskridt

SEXCEL gør det muligt for ABS at gøre et mere fleksible valg, hvilke tyre vil være tilgængelige i det nye kønssorteret form. Dette giver det bedste genetik til rådighed, både konventionelt og SEXCEL. Kvægbrugere drager fordel af et større udvalg af topgenetik med SEXCEL, som kan udgøre store spring i den genetiske udvikling af deres dyr.

For mere information omkring SEXCEL gå til www.abssexcel.com